Τοποθεσία

Συνδυάστε ξεκούραστες διακοπές με τις δραστηριότητες του νησιού. 

Η

Σύρος είναι ένα νησί φημισμένο για τη φυσική του ομορφιά αλλά και τις πολλές δραστηριότητες για ντόπιους και επισκέπτες. Το φυσικό τοπίο του νησιού συνδυάζει βουνό, θάλασσα και κυκλαδίτικα μελτέμια, πράγμα που το κάνουν ιδανικό για κάθε είδους δραστηριότητα. Οι δραστηριότητες στη Σύρο είναι ένας βασικός πόλος έλξης για τους τουρίστες που τους αρέσει η περιπέτεια. Τα θαλάσσια σπορ της Σύρου είναι για όλα τα γούστα και προσφέρουν δραστηριότητες όπως scuba diving, windsurfing και βόλτες με σκάφος. Το χερσαίο κομμάτι της Σύρου είναι ιδανικό για ιππασία και πεζοπορία. Το Hotel Alexandra προσφέρει πάντα τις καλύτερες υπηρεσίες για τους επισκέπτες του νησιού και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του, κατόπιν συνεννόησης και με μία έξτρα χρέωση, μασάζ, ιππασία, βόλτα με σκάφος, καθώς και scuba diving.

Βιομηχανικό Μουσείο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, στο οποίο μπορεί κανείς να θαυμάσει μια συλλογή παλαιών μηχανημάτων και εργαλείων, περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 300 αντικείμενα. Αποτελεί μια μοναδική συλλογή για τα ελληνικά δεδομένα με στοιχεία εξοπλισμού βυρσοδεψίας, μηχανουργίας, κλωστοϋφαντουργίας, τυπογραφίας, ναυπηγικής, λουκουμοποιίας, συσκευασίας τροφίμων κ.α., τα οποία προέρχονται από τα εργοστάσια της Ερμούπολης.

Δημαρχείο Ερμούπολης

Το Δημαρχείο της Ερμούπολης στην πλατεία Μιαούλη αποτελεί κόσμημα για την πόλη και δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαρακτηριστεί «έργο τέχνης» με υπουργική απόφαση. Το μεγαλοπρεπές αυτό κτίσμα που είναι τριώροφο από την πλευρά της πλατείας και διώροφο από την πίσω πλευρά λόγω της κλίσης του εδάφους, χτίστηκε το 1876 υπό την επίβλεψη του Ερνέστου Τσίλλερ και είναι εμπνευσμένο αρχιτεκτονικά από τρεις διαφορετικούς ρυθμούς: τον τοσκανικό, τον ιωνικό και τον κορινθιακό.

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως στεγάζεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, ενός όμορφου νεοκλασικού κτιρίου του 19ου αιώνα (1863-1865). Επίσημα λόγος για τη βιβλιοθήκη γίνεται από το 1926 και ξεκινά με έναν πυρήνα βιβλίων 2000 περίπου τόμων από τις συλλογές της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου (1835) και ειδικότερα τη βιβλιοθήκη του Ιακώβου Ρώτα, αγαπημένου φίλου του Κοραή, του Επισκόπου Κυκλάδων Ανθίμου Κομνηνού (1842) κ.ά.

Θέατρο Απόλλων

Το θέατρο Απόλλων είναι ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Σύρου και τον πολιτισμό της. Από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Ερμούπολης υπήρξε η ανάγκη για την κατασκευή ενός θεάτρου που να φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις αλλά και τους θιάσους που επισκέπτονταν το νησί. Την πρωτοβουλία για την ανέγερσή του την ανέλαβε ο Μιχάλης Σαλβάγος.

Λοιμοκαθαρτήριο

Το Λοιμοκαθαρτήριο είναι ένα πέτρινο εγκαταλελειμμένο κτιριακό συγκρότημα στο νότιο άκρο του λιμανιού, στην περιοχή Λαζαρέτα. Χτίστηκε το 1834 σε σχέδια του Weiler και αρχικά χρησίμευε ως χώρος όπου έμεναν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες που έφθαναν στο νησί, ώστε να προστατεύονται οι γηγενείς από τη χολέρα και άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Πνευμάτικό Κέντρο

Το Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης συμπεριλαμβάνεται στα αξιοθέατα της πόλης και μάλιστα στα νεοκλασικά της κτίσματα, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τόσο για την εξωτερική του όψη, όσο και για το εσωτερικό του. Εξωτερικά, παρατηρεί κανείς το μαρμάρινο στηθαίο, τον εξώστη, τις τοιχοποιίες, τους τοσκανικούς κίονες, την αρμολογημένη λιθοδομή και τα γείσα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας