Hotel Alexandra Syros

Η Ερμούπολη της Σύρου είναι μία από τις πιο walking friendly Χώρες των Κυκλάδων!

Λ

ίγα λεπτά θα χρειαστείς μόνο στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα και λιμάνι της Σύρου, μέχρι να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι στη διοικητική πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Δε θα στο θυμίσει μόνο το μεγαλοπρεπές, επιβλητικό Δημαρχείο της, αλλά καθετί γύρω σου. Η νεοκλασική αρχιτεκτονική, τα πολύχρωμα αρχοντικά και η κοσμοπολίτικη αύρα προσδίδουν στην Ερμούπολη ένα χαρακτήρα ξεχωριστό, τόσο διαφορετικό από εκείνο των υπόλοιπων Κυκλάδων.

Πράγματι, η Ερμούπολη έχει να πει τη δική της ιστορία. Ιδρύθηκε από αποίκους που ήρθαν από άλλα νησιά, όπως τη Χίο, τη Σάμο και την Κάσο, αλλά και από Μικρασιάτες που βρήκαν εδώ το 1821 καταφύγιο από τους Οθωμανούς, όταν η Σύρος ήταν υπό γαλλική προστασία.

Με τη συμβολή των νέων κατοίκων της η Σύρος εξελίχθηκε ως τα μέσα του 19ου αιώνα σε εμπορικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την Αθήνα. Ονομάστηκε Ερμούπολη από τον Ερμή, θεό των εμπόρων και των αγγελιοφόρων, ενώ εντυπωσιακή άνθιση εκτός από την οικονομία γνώρισαν στο νησί οι τέχνες και τα γράμματα. Σήμερα με πληθυσμό 12.000 κατοίκων διατηρεί τη ζωντάνια της όλο το χρόνο.

Πηγή : https://www.discovergreece.com/